Revalidatie

Wat is revalideren?

Heeft u een operatie gehad waarvan u moet revalideren of heeft u een blessure waarvoor er getraind moet worden op kracht of verbeteren van uw conditie dan bent u bij fysiotherapie Wennekers aan het juiste adres. In samenwerking met sportschool Vrouwfit kunnen we gebruik maken van alle denkmogelijke sportapparatuur voor iedere blessure. In samenwerking met Vrouwfit en fysiotherapie Wennekers wordt er voor u een op maat gemaakt trainingsschema opgemaakt om zo uw revalidatie te voorspoedigen. Samen met u streven wij ernaar dat u geen blijvende beperking overhoudt aan uw operatie.

Fysiotherapie Wennekers heeft korte lijnen met verwijzers. Hierdoor is er snel contact met uw arts wanneer uw revalidatietraject lijkt te vertragen.

Soorten Revalidatie

Hoe ziet een revalidatietraject eruit?

Er is een grote diversiteit die we kunnen aanbieden aan uw revalidatietraject. In samenspraak met Vrouwfit en fysiotherapie Wennekers stellen we een revalidatietraject op die voor u het meest ideaal en geschikt is. Omdat dit erg nauw luistert per individu zullen we starten met een uitgebreid intakegesprek en het uitvoeren van een aantal begintesten en metingen. Hierbij kijken wij bijvoorbeeld naar uw ademspierkracht, conditie, spierkracht en ADL functie. Op basis van het intakegesprek en de scores van de verschillende testen zal de fysiotherapeut vervolgens een op maat gemaakt revalidatieprogramma opstellen. Belangrijke onderdelen van het specifiek ontwikkelde behandeltraject voor uw revalidatie zijn (een combinatie van):

  • Ademspierkracht: inspiratoire ademspiertraining (IMT)
  • Spieren: krachttraining
  • ADL: functionele en balanstraining
  • Conditie: duurtraining
  • Leefstijl: het bevorderen van gezonde voeding

Vergoeding revalidatie?

In de meeste gevallen is de revalidatie verzekerd in uw basisverzekering. Maak snel een afspraak of bel met uw fysiotherapeut om eventuele vragen te kunnen stellen of om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Bel met de praktijk op nummer:     +31 6 51 37 42 06      of mail naar      info@fysiotherapiewennekers.nl

 

Ik was goed geholpen bij Menno voor mijn nek- en rug pijnklachten na een auto ongeluk. Ik ben tijdens mijn herstelperiode op een prettige en vooral op een professionele wijze ondersteund. Menno is een goede en betrouwbare fysiotherapeut, die help je de klachten te verminderen. Hij weet wat ze doen en goed naar je luistert. Hij geeft ook een goede oefeningen thuis. Kortom een aanrader wanneer u op zoek bent naar een betrouwbare fysiotherapeut.

5/5

In vakantie periode overgenomen door de heer Wennekers. Eveneens een prettige ervaring net als bij collega mevrouw Haak – Kraaikamp. Het is fijn om te zien hoe deze collega ’s samenwerken en hoe makkelijk behandelingen overgenomen kunnen worden door goede dossiervorming. Chapeau!

5/5

Lieve, flexibele, rustige jongen die zijn hart in zijn werk legt. Ik ben zeer tevreden.

Via: Zorgkaart Nederland

5/5