Ontspannings- en Ademhalingstherapie

Ademhalingstherapie

Of u nu verkeerd adem haalt omdat u spanningen, paniekaanvallen of te maken hebt met een burn-out? allemaal factoren die uw ademhaling negatief kunnen beïnvloeden. Doordat u verkeerd adem haalt ervaart u een onrustig gevoel, slapeloze nachten, angstaanvallen, hoofdpijn, paniek, spierpijn en/of hyperventilatie. Zonder de oorzaak te weten is het heel lastig om deze spiraal te doorbreken wat uiteindelijk zal resulteren tot hartkloppingen, tintelingen (in vingers), concentratieverlies en geïrriteerd reageren op je naasten. Dit zijn dingen die je liever niet wil hebben, maar die je wel overkomen en nog belangrijker die je kan voorkomen.

De therapie

Bij fysiotherapie Wennekers gaan we u bewust maken wat u nu precies verkeerd doet. We gaan samen met u doornemen hoe u weer de rust en ontspanning terug kan krijgen tijdens het ademhalen. Iets wat heel vanzelfsprekend gaat totdat u er last van krijgt en dan eigenlijk niet weet hoe u dit kan bijsturen. Hier bieden wij u een helpende hand toe en zorgen door middel van praktische oefeningen dat u de stressvolle situaties weer aan kunt en de nachten weer zorgeloos in kan gaan. U zult ervaren dat u weer ontspannen wordt en u zult merken dat de klachten die u hebt langzaamaan zullen verdwijnen.


Hoe gaan we te werk?

Door middel van diverse oefeningen gaan we u weer aanleren hoe u ontspannen moet ademen en hoe u de rust weer terug krijgt tijdens uw dagelijkse activiteiten.
We proberen u technieken en handvatten aan te leren zodat u een leidraad heeft om aan uw herstel te werken. Of dit ook daadwerkelijk gaat lukken hangt mede af van de factoren die de oorzaak zijn van de problemen, maar verbetering bereiken we altijd.

Indien u geen idee heeft wat de oorzaken zijn die uw klachten veroorzaken zullen we zover onze expertise gaat dit samen met u uitzoeken en proberen tot oplossingen te komen. Dit alles tezamen zorgt er uiteindelijk voor dat u weer zonder angst en met veel vertrouwen de deur uit zal lopen.


Kosten en vergoedingen

Fysiotherapie Wennekers heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Bij het hebben van een aanvullende verzekering zullen de behandelingen vergoed worden.

Indien u vragen heeft, kunt u het contactformulier invullen of contact opnemen met de praktijk op nummer: +31 6 51 37 42 06 

of mail naar: info@fysiotherapiewennekers.nl

Ik was goed geholpen bij Menno voor mijn nek- en rug pijnklachten na een auto ongeluk. Ik ben tijdens mijn herstelperiode op een prettige en vooral op een professionele wijze ondersteund. Menno is een goede en betrouwbare fysiotherapeut, die help je de klachten te verminderen. Hij weet wat ze doen en goed naar je luistert. Hij geeft ook een goede oefeningen thuis. Kortom een aanrader wanneer u op zoek bent naar een betrouwbare fysiotherapeut.

5/5

In vakantie periode overgenomen door de heer Wennekers. Eveneens een prettige ervaring net als bij collega mevrouw Haak – Kraaikamp. Het is fijn om te zien hoe deze collega ’s samenwerken en hoe makkelijk behandelingen overgenomen kunnen worden door goede dossiervorming. Chapeau!

5/5

Lieve, flexibele, rustige jongen die zijn hart in zijn werk legt. Ik ben zeer tevreden.

Via: Zorgkaart Nederland

5/5